Serwatka: niezwykle ważne ogniwo dla naszego zdrowia

Dodano: 15 maj 2017

Serwatka to "woda mleczna", która powstaje po całkowitym ścięciu mleka. Przez długi czas uważano ją za odpad i wlewano do poideł zwierząt domowych. Nikt wówczas nie podejrzewał, że to właśnie serwatka ma tak pozytywny wpływ na stan zdrowia bydła.

Dopiero w latach osiemdziesiątych dietetyk dr Helmut Anemueller, studiując swoje naukowo medyczne archiwum, odkrył na nowo jej leczniczą moc. Dzięki niemu właśnie serwatka w postaci koncentratu MOLKUR® znalazła swoje szerokie zastosowanie w dzisiejszej medycynie, głównie jako panaceum w przypadku występowania infekcji, alergii, problemów gastrycznych. Co więcej jest to nie tylko produkt w 100% naturalny, który może być stosowany zarówno u niemowląt, jak i u osób starszych, ale również nie koliduje z żadnymi przyjmowanymi przez nas lekami. Jedyną wadą tego preparatu jest to, że uzależnia. Uzależnia od dobrego samopoczucia.

Na czym polega fenomen MOLKUR®?

MOLKUR® jest najwyższej jakości koncentratem serwatki, wyprodukowanym na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury niemieckiego farmaceuty dr Sandersa. Co ciekawe, jego skuteczność oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania. W tworzeniu MOLKUR® wykorzystuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która otrzymywana jest z mleka z letniego wypasu, czyli z okresu, gdy pożywienie krów jest najbardziej wartościowe.

Układ trawienny człowieka jest bardzo wrażliwym systemem, który narażony jest na wiele szkodliwych czynników. Jednym z nich jest np. terapia antybiotykami, której następstwem mogą być wzdęcia, ostre i przewlekłe biegunki oraz spowodowane zaburzeniami równowagi flory jelitowej dolegliwości żołądkowo-jelitowe.

MOLKUR® to jednocześnie skuteczny i przyjazny organizmowi preparat tworzony na bazie koncentratu serwatki, bogaty w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy, które mają za zadanie wspieranie mikroflory jelitowej. Sprawna i zdrowa flora jelitowa odpowiedzialna jest za oczyszczenie  organizmu z niestrawionych resztek pokarmowych oraz za ochronę przed szkodliwymi dla zdrowia bakteriami. Jest to gwarancją prawidłowo działającego systemu odpornościowego organizmu.

MOLKUR® - wszechstronne działanie

Terapeutyczna jakość MOLKUR® opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak: witaminy (głównie z grupy B), pierwiastki śladowe (mangan, miedź, cynk, kobalt), minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan), jak i wysokiej zawartości kwasu mlekowego (racemicznego).

Przy tym kwas mlekowy racemiczny nie ma negatywnego wpływu na żołądek, wręcz przeciwnie, pomaga w wielu schorzeniach przewodu pokarmowego (wzmacnia metabolizm komórkowy śluzówki) oraz w naturalny sposób reguluje perystaltykę i ukrwienie jelit czy wypróżnianie treści jelitowej. Dzięki temu wpływa na  niwelowanie  stanów zapalnych w całym układzie pokarmowym oraz przyczynia się do podniesienia przyswajalności niezbędnych mikroelementów.

Serwatka - samo zdrowie!

Kwas racemiczny ma również bardzo korzystny wpływ na nasz układ odpornościowy - regulując go. Oznacza to, że będzie on równie skuteczny w przypadku nadczynności układu immunologicznego - alergii, poprzez zwiększenie odporności śluzówek na substancje alergenne (blokowanie wnikania alergenów), jak i w przypadku wystąpienia niedoczynności układu immunologicznego czyli wówczas, gdy męczą nas nawracające infekcje. Oznacza to, że silna, prawidłowo ukrwiona śluzówka będzie najważniejszą barierą blokującą wnikanie do organizmu zarówno alergenów, jak i różnego rodzaju patogenów wywołujących infekcje.

Do powyższych zalet trzeba dodać jeszcze jedną, bardzo ważną. Poprzez dezynfekujący i bakteriobójczy wpływ na kwaśno-wrażliwe bakterie, kwas  mlekowy racemiczny może działać w organizmie człowieka zarówno jak probiotyk (z gr. dla życia) i antybiotyk (z gr. przeciw życiu). A wszystko to dzięki naturalnej mocy starej jak świat serwatki.

www.mito-pharma.pl

P.S. MOLKUR® - doraźna pomoc przy wielu dolegliwościach

Zastosowanie serwatki MOLKUR® ma niezwykle terapeutyczne działanie przy biegunce, zaparciach, alergiach pokarmowych i wziewnych, dolegliwościach wątroby, odbijaniu i uczuciu sytości, osłabieniu trawienia, zaburzeniu pracy jelit, zapaleniu jelit, nadwrażliwości jelit, zaburzeniach żołądkowych, nieżycie żołądka, katarze, zapaleniu gardła, przeziębieniu, infekcjach górnych dróg oddechowych.

Zobacz też:

Polecamy

Zobacz także

Mleko niskotłuszczowe a choroba Parkinsona

Mleko niskotłuszczowe a choroba Parkinsona

Oto kolejny cios dla przemysłu niskotłuszczowego: picie kawy czy herbaty z mlekiem odtłuszczonym lub o niskiej zawartości tłuszczu może zwiększać ryzyko zachorowania na parkinsona.

Menopauza: fenkuł jak HTZ

Menopauza: fenkuł jak HTZ

Koper włoski (fenkuł) to naturalna hormonalna terapia zastępcza (HTZ). Do tego nie wywołuje działań niepożądanych - w odróżnieniu od standardowo przepisywanych tabletek.

Mitoceutyki są kluczem do zdrowia

Mitoceutyki są kluczem do zdrowia

Wśród wielu substancji istnieje pewna grupa, której obecność w naszych komórkach jest szczególnie istotna. Warunkują one prawidłową aktywność mitochondriom uczestnicząc w produkcji energii niezbędnej do niemal wszystkich procesów zachodzących w organizmie.

Demencja: witaminy, które zmniejszają ryzyko

Demencja: witaminy, które zmniejszają ryzyko

Chcesz cieszyć się dobrą pamięcią aż do późnej starości? Pamiętaj o uzupełnieniu diety o kwasy omega-3 oraz witaminy B, C, D i E.

Kto chce pogrążyć homeopatię?

Kto chce pogrążyć homeopatię?

W kolejnym przeglądzie badań stwierdzono, że homeopatia jest nieskuteczna. Ponownie wydaje się jednak, że doszło do naukowej manipulacji. Tym razem tematem zainteresował się nawet rzecznik praw obywatelskich.

Tatuaż zaburza gospodarkę wodną organizmu

Tatuaż zaburza gospodarkę wodną organizmu

Tusz pod skórą może trwale zmienić fizjologię skóry i zaburzyć procesy związanie z poceniem się.

Raport specjalny

Niebezpieczne kosmetyki

Niebezpieczne kosmetyki