Serwatka: niezwykle ważne ogniwo dla naszego zdrowia

Dodano: 15 maj 2017

Serwatka to "woda mleczna", która powstaje po całkowitym ścięciu mleka. Przez długi czas uważano ją za odpad i wlewano do poideł zwierząt domowych. Nikt wówczas nie podejrzewał, że to właśnie serwatka ma tak pozytywny wpływ na stan zdrowia bydła.

Dopiero w latach osiemdziesiątych dietetyk dr Helmut Anemueller, studiując swoje naukowo medyczne archiwum, odkrył na nowo jej leczniczą moc. Dzięki niemu właśnie serwatka w postaci koncentratu MOLKUR® znalazła swoje szerokie zastosowanie w dzisiejszej medycynie, głównie jako panaceum w przypadku występowania infekcji, alergii, problemów gastrycznych. Co więcej jest to nie tylko produkt w 100% naturalny, który może być stosowany zarówno u niemowląt, jak i u osób starszych, ale również nie koliduje z żadnymi przyjmowanymi przez nas lekami. Jedyną wadą tego preparatu jest to, że uzależnia. Uzależnia od dobrego samopoczucia.

Na czym polega fenomen MOLKUR®?

MOLKUR® jest najwyższej jakości koncentratem serwatki, wyprodukowanym na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury niemieckiego farmaceuty dr Sandersa. Co ciekawe, jego skuteczność oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania. W tworzeniu MOLKUR® wykorzystuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która otrzymywana jest z mleka z letniego wypasu, czyli z okresu, gdy pożywienie krów jest najbardziej wartościowe.

Układ trawienny człowieka jest bardzo wrażliwym systemem, który narażony jest na wiele szkodliwych czynników. Jednym z nich jest np. terapia antybiotykami, której następstwem mogą być wzdęcia, ostre i przewlekłe biegunki oraz spowodowane zaburzeniami równowagi flory jelitowej dolegliwości żołądkowo-jelitowe.

MOLKUR® to jednocześnie skuteczny i przyjazny organizmowi preparat tworzony na bazie koncentratu serwatki, bogaty w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy, które mają za zadanie wspieranie mikroflory jelitowej. Sprawna i zdrowa flora jelitowa odpowiedzialna jest za oczyszczenie  organizmu z niestrawionych resztek pokarmowych oraz za ochronę przed szkodliwymi dla zdrowia bakteriami. Jest to gwarancją prawidłowo działającego systemu odpornościowego organizmu.

MOLKUR® - wszechstronne działanie

Terapeutyczna jakość MOLKUR® opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak: witaminy (głównie z grupy B), pierwiastki śladowe (mangan, miedź, cynk, kobalt), minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan), jak i wysokiej zawartości kwasu mlekowego (racemicznego).

Przy tym kwas mlekowy racemiczny nie ma negatywnego wpływu na żołądek, wręcz przeciwnie, pomaga w wielu schorzeniach przewodu pokarmowego (wzmacnia metabolizm komórkowy śluzówki) oraz w naturalny sposób reguluje perystaltykę i ukrwienie jelit czy wypróżnianie treści jelitowej. Dzięki temu wpływa na  niwelowanie  stanów zapalnych w całym układzie pokarmowym oraz przyczynia się do podniesienia przyswajalności niezbędnych mikroelementów.

Serwatka - samo zdrowie!

Kwas racemiczny ma również bardzo korzystny wpływ na nasz układ odpornościowy - regulując go. Oznacza to, że będzie on równie skuteczny w przypadku nadczynności układu immunologicznego - alergii, poprzez zwiększenie odporności śluzówek na substancje alergenne (blokowanie wnikania alergenów), jak i w przypadku wystąpienia niedoczynności układu immunologicznego czyli wówczas, gdy męczą nas nawracające infekcje. Oznacza to, że silna, prawidłowo ukrwiona śluzówka będzie najważniejszą barierą blokującą wnikanie do organizmu zarówno alergenów, jak i różnego rodzaju patogenów wywołujących infekcje.

Do powyższych zalet trzeba dodać jeszcze jedną, bardzo ważną. Poprzez dezynfekujący i bakteriobójczy wpływ na kwaśno-wrażliwe bakterie, kwas  mlekowy racemiczny może działać w organizmie człowieka zarówno jak probiotyk (z gr. dla życia) i antybiotyk (z gr. przeciw życiu). A wszystko to dzięki naturalnej mocy starej jak świat serwatki.

www.mito-pharma.pl

P.S. MOLKUR® - doraźna pomoc przy wielu dolegliwościach

Zastosowanie serwatki MOLKUR® ma niezwykle terapeutyczne działanie przy biegunce, zaparciach, alergiach pokarmowych i wziewnych, dolegliwościach wątroby, odbijaniu i uczuciu sytości, osłabieniu trawienia, zaburzeniu pracy jelit, zapaleniu jelit, nadwrażliwości jelit, zaburzeniach żołądkowych, nieżycie żołądka, katarze, zapaleniu gardła, przeziębieniu, infekcjach górnych dróg oddechowych.

Polecamy

Zobacz także

Obniżanie ciśnienia: jak jest naprawdę?

Obniżanie ciśnienia: jak jest naprawdę?

Większość specjalistów jest zdania, że im niżej zbije się wysokie ciśnienie, tym lepiej. Tymczasem istnieją granice, których przekroczenie nie poprawia już sytuacji pacjenta.

Triklosan sprzymierzeńcem bakterii? Uwaga na antybakteryjne mydła!

Triklosan sprzymierzeńcem bakterii? Uwaga na antybakteryjne mydła!

W przypadku walki z bakteriami lepsze może być wrogiem dobrego. Okazuje się, że antybakteryjne składniki mydła i środków czyszczących przyczyniają się do oporności gronkowca złocistego i innych drobnoustrojów.

Jak bezpiecznie usunąć kleszcza?

Jak bezpiecznie usunąć kleszcza?

Wokół tych drobnych, ale niebezpiecznych pajęczaków narosło wiele mitów. Przyjrzyjmy się zatem bliżej kleszczom i sposobom walki z nimi.

Skrzypienie kolan może być objawem artretyzmu

Skrzypienie kolan może być objawem artretyzmu

Skrzypienie i trzeszczenie kolan może wskazywać na wczesne stadium artretyzmu. Nawet jeśli kolano nie boli.

Glifosat na cenzurowanym. Całkowity zakaz stosowania

Glifosat na cenzurowanym. Całkowity zakaz stosowania "bezpiecznego" pestycydu?

Ponad 30% pieczywa produkowanego na masową skalę powstaje ze zbóż nawożonych glifosatem - "bezpiecznym" herbicydem, którego powiązano już z rakiem i chorobami wątroby. Powstała inicjatywa mająca na celu całkowity zakaz jego stosowania na terenie Unii Europejskiej.

Rak trzustki: które pierwiastki śladowe mają wpływ na rozwój choroby?

Rak trzustki: które pierwiastki śladowe mają wpływ na rozwój choroby?

Wysoki poziom pierwiastków śladowych takich jak nikiel i selen może obniżać ryzyko zachorowania na raka trzustki. Natomiast arsen, kadm i ołów zdają się zwiększać prawdopodobieństwo nowotworu.

Raport specjalny

Wszystko o skórze

Wszystko o skórze