Serwatka: niezwykle ważne ogniwo dla naszego zdrowia

Serwatka to "woda mleczna", która powstaje po całkowitym ścięciu mleka. Przez długi czas uważano ją za odpad i wlewano do poideł zwierząt domowych. Nikt wówczas nie podejrzewał, że to właśnie serwatka ma tak pozytywny wpływ na stan zdrowia bydła.

15 maj 2017
Artykuł na: 4-5 minut
Zdrowe zakupy

Dopiero w latach osiemdziesiątych dietetyk dr Helmut Anemueller, studiując swoje naukowo medyczne archiwum, odkrył na nowo jej leczniczą moc. Dzięki niemu właśnie serwatka w postaci koncentratu MOLKUR® znalazła swoje szerokie zastosowanie w dzisiejszej medycynie, głównie jako panaceum w przypadku występowania infekcji, alergii, problemów gastrycznych. Co więcej jest to nie tylko produkt w 100% naturalny, który może być stosowany zarówno u niemowląt, jak i u osób starszych, ale również nie koliduje z żadnymi przyjmowanymi przez nas lekami. Jedyną wadą tego preparatu jest to, że uzależnia. Uzależnia od dobrego samopoczucia.

Na czym polega fenomen MOLKUR®?

MOLKUR® jest najwyższej jakości koncentratem serwatki, wyprodukowanym na podstawie oryginalnej i opatentowanej receptury niemieckiego farmaceuty dr Sandersa. Co ciekawe, jego skuteczność oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania. W tworzeniu MOLKUR® wykorzystuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która otrzymywana jest z mleka z letniego wypasu, czyli z okresu, gdy pożywienie krów jest najbardziej wartościowe.

Układ trawienny człowieka jest bardzo wrażliwym systemem, który narażony jest na wiele szkodliwych czynników. Jednym z nich jest np. terapia antybiotykami, której następstwem mogą być wzdęcia, ostre i przewlekłe biegunki oraz spowodowane zaburzeniami równowagi flory jelitowej dolegliwości żołądkowo-jelitowe.

MOLKUR® to jednocześnie skuteczny i przyjazny organizmowi preparat tworzony na bazie koncentratu serwatki, bogaty w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy, które mają za zadanie wspieranie mikroflory jelitowej. Sprawna i zdrowa flora jelitowa odpowiedzialna jest za oczyszczenie  organizmu z niestrawionych resztek pokarmowych oraz za ochronę przed szkodliwymi dla zdrowia bakteriami. Jest to gwarancją prawidłowo działającego systemu odpornościowego organizmu.

MOLKUR® - wszechstronne działanie

Terapeutyczna jakość MOLKUR® opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak: witaminy (głównie z grupy B), pierwiastki śladowe (mangan, miedź, cynk, kobalt), minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan), jak i wysokiej zawartości kwasu mlekowego (racemicznego).

Przy tym kwas mlekowy racemiczny nie ma negatywnego wpływu na żołądek, wręcz przeciwnie, pomaga w wielu schorzeniach przewodu pokarmowego (wzmacnia metabolizm komórkowy śluzówki) oraz w naturalny sposób reguluje perystaltykę i ukrwienie jelit czy wypróżnianie treści jelitowej. Dzięki temu wpływa na  niwelowanie  stanów zapalnych w całym układzie pokarmowym oraz przyczynia się do podniesienia przyswajalności niezbędnych mikroelementów.

Kwas racemiczny ma również bardzo korzystny wpływ na nasz układ odpornościowy - regulując go. Oznacza to, że będzie on równie skuteczny w przypadku nadczynności układu immunologicznego - alergii, poprzez zwiększenie odporności śluzówek na substancje alergenne (blokowanie wnikania alergenów), jak i w przypadku wystąpienia niedoczynności układu immunologicznego czyli wówczas, gdy męczą nas nawracające infekcje. Oznacza to, że silna, prawidłowo ukrwiona śluzówka będzie najważniejszą barierą blokującą wnikanie do organizmu zarówno alergenów, jak i różnego rodzaju patogenów wywołujących infekcje.

Do powyższych zalet trzeba dodać jeszcze jedną, bardzo ważną. Poprzez dezynfekujący i bakteriobójczy wpływ na kwaśno-wrażliwe bakterie, kwas  mlekowy racemiczny może działać w organizmie człowieka zarówno jak probiotyk (z gr. dla życia) i antybiotyk (z gr. przeciw życiu). A wszystko to dzięki naturalnej mocy starej jak świat serwatki.

www.mito-pharma.pl

P.S. MOLKUR® - doraźna pomoc przy wielu dolegliwościach

Zastosowanie serwatki MOLKUR® ma niezwykle terapeutyczne działanie przy biegunce, zaparciach, alergiach pokarmowych i wziewnych, dolegliwościach wątroby, odbijaniu i uczuciu sytości, osłabieniu trawienia, zaburzeniu pracy jelit, zapaleniu jelit, nadwrażliwości jelit, zaburzeniach żołądkowych, nieżycie żołądka, katarze, zapaleniu gardła, przeziębieniu, infekcjach górnych dróg oddechowych.

Wczytaj więcej
Nasze magazyny