Problemy zdrowotne
ADHD
Alergie
Astma
Autyzm
Bezsenność
Borelioza
Bóle głowy i migreny
Celiakia
Choroba Alzheimera
Choroba Parkinsona
Choroby jelit
Choroby kobiece
Choroby laryngologiczne
Choroby oczu i wady wzroku
Choroby rzadkie
Choroby serca
Choroby skóry
Choroby tarczycy
Choroby układu moczowo-płciowego
Choroby układu oddechowego
Choroby układu krążenia
Choroby układu pokarmowego
Choroby wątroby
Choroby zakaźne i pasożytnicze
Choroby zębów i dziąseł
Chroniczne zmęczenie
Cukrzyca
Depresja
Grypa i przeziębienie
Insulinooporność
Kości, mięśnie, stawy
Krew
Menopauza
Nadciśnienie tętnicze
Nadwaga i otyłość
Niepłodność
Nowotwory
Odporność
Osteoporoza
Pęcherz i nerki
Stwardnienie rozsiane (SM)
Udar mózgu
Uzależnienia
Wysoki cholesterol
Zaburzenia hormonalne
Zaburzenia odżywiania
Zaburzenia pamięci i koncentracji
Zaburzenia psychiczne i choroby układu nerwowego
Zaburzenie mikrobioty jelitowej
Choroby od A do Z
Leczenie
Diagnostyka i badania
Leczenie konwencjonalne
Nowe metody leczenia
Prawa pacjenta
Odżywianie
Diety
Jak jeść zdrowo
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Terapie naturalne
Zioła i superfoods
Zagrożenia dla zdrowia
Styl życia
Aktywność fizyczna
Parenting
Psychologia
Redakcja poleca
Seks
Stres
Świat wokół nas
Uroda i pielęgnacja
Wywiady i opinie
Raporty
Szukaj
Nasze magazyny
Newsletter
Kontakt
Problemy zdrowotne
ADHD
Alergie
Astma
Autyzm
Bezsenność
Borelioza
Bóle głowy i migreny
Celiakia
Choroba Alzheimera
Choroba Parkinsona
Choroby jelit
Choroby kobiece
Choroby laryngologiczne
Choroby oczu i wady wzroku
Choroby rzadkie
Choroby serca
Choroby skóry
Choroby tarczycy
Choroby układu moczowo-płciowego
Choroby układu oddechowego
Choroby układu krążenia
Choroby układu pokarmowego
Choroby wątroby
Choroby zakaźne i pasożytnicze
Choroby zębów i dziąseł
Chroniczne zmęczenie
Cukrzyca
Depresja
Grypa i przeziębienie
Insulinooporność
Kości, mięśnie, stawy
Krew
Menopauza
Nadciśnienie tętnicze
Nadwaga i otyłość
Niepłodność
Nowotwory
Odporność
Osteoporoza
Pęcherz i nerki
Stwardnienie rozsiane (SM)
Udar mózgu
Uzależnienia
Wysoki cholesterol
Zaburzenia hormonalne
Zaburzenia odżywiania
Zaburzenia pamięci i koncentracji
Zaburzenia psychiczne i choroby układu nerwowego
Zaburzenie mikrobioty jelitowej
Choroby od A do Z
Leczenie
Diagnostyka i badania
Leczenie konwencjonalne
Nowe metody leczenia
Prawa pacjenta
Odżywianie
Diety
Jak jeść zdrowo
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Terapie naturalne
Zioła i superfoods
Zagrożenia dla zdrowia
Styl życia
Aktywność fizyczna
Parenting
Psychologia
Redakcja poleca
Seks
Stres
Świat wokół nas
Uroda i pielęgnacja
Wywiady i opinie
Raporty
Jesteś tutaj:
Oczymlekarze.pl
Odżywianie
Redakcja poleca
Rak prostaty. Jak osoby z dodatnim PSA mogą wspomagać zdrowie naturalnymi sposobami?
"Więcej mężczyzn umiera z rakiem prostaty niż z jego powodu" – stara prawda, która w XXI w jest nadal aktualna.
Redakcja poleca
Jak wpływa na nas niedobór kolagenu i dlaczego warto go suplementować?
Kolagen to białko budulcowe, które pełni funkcje strukturalne we wszystkich komórkach i tkankach organizmu. Stanowi...
Redakcja poleca
Czyste kakao niszczy wolne rodniki i przeciwdziała starzeniu się
O wizytach na plantacjach kakao ukrytych w górach i lasach deszczowych Ameryki Południowej, fermentacji ziaren i...
Redakcja poleca
Osłabiający niedobór witaminy B12 - nowe fakty
Czujesz, że twoja energia gdzieś ucieka i twoje samopoczucie nie jest najlepsze? Zdarzają ci się czasem stany apatii,...
Redakcja poleca
Skarby z ula, czyli Bee Pearl Power. Pierzga, propolis i mleczko pszczele w jednym
Fani naturoterapii oraz miłośnicy produktów pszczelich od dawna zadają sobie pytanie, co jest lepsze: pyłek, pierzga,...
1
5
Zobacz wszystkie
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Czy dzięki witaminom można żyć dłużej?
Każdy słyszał o tym, że małym dzieciom należy podawać witaminy D i K. Wtedy są zdrowsze i lepiej rosną. A co z dorosłymi? Czy nie powinni przyjmować związków, które mogą przedłużyć życie?
Jak jeść zdrowo
Makaron z cukinii
Niepszeniczny i zupełnie naturalny odpowiednik makaronu to doskonała przekąska na każdą okazję!
Jak jeść zdrowo
Szpinak na drugie śniadanie
W szkolnych sklepikach i na stołówkach nie powinno brakować szpinaku, który sprawia, że dłużej jesteśmy syci i nie mamy ochoty na niezdrowe przekąski.
Jak jeść zdrowo
Czy mięso indyka jest zdrowe?
Dziś Amerykanie obchodzą Święto Dziękczynienia. Na rodzinnych stołach pojawi się tradycyjny indyk. Czy to prawda, że jest zdrowszy niż inne rodzaje mięsa?
Jak jeść zdrowo
Sól kuchenna czy sól morska?
Choć między solą morską a solą kuchenną nie ma większej różnicy, to jednak dietetycy polecają tę pierwszą, ponieważ jej skład jest bardziej zbliżony do soli naturalnej w naszym układzie krwionośnym.
Jak jeść zdrowo
Sól a występowanie chorób
Czy istnieje zbieżność pomiędzy ilością spożywanej soli a takimi chorobami cywilizacyjnymi jak choroba serca, udar mózgu o nadciśnienie? Poznajcie dane udostępnione przez Światową Organizację...
Jak jeść zdrowo
Zamieszanie wokół soli na przestrzeni lat
Ilość badań naukowych poświęconych wpływowi soli na zdrowie człowieka przyprawia o zawrót głowy. Najciekawsze jest jednak to, że mimo obiektywnych i zbliżonych do siebie wyników, można na ich...
Jak jeść zdrowo
Sól na stół!
Raport Tony'ego Edwardsa obala popularne przekonania dotyczące spożywania soli i przedstawia zaskakujące wnioski wskazujące na to, że wcale nie jest tak szkodliwa, jak nam się wmawia.
Jak jeść zdrowo
Falafel - wspomnienie wakacji w Egipcie
Jeżeli masz alergię na gluten, pszenicę lub wyroby mleczne albo unikasz ich z innych względów zdrowotnych, masz zapewne świadomość, jak trudno jest znaleźć zdrową, smaczną i sycącą przekąskę....
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Witamina B w pigułce - kompendium wiedzy na temat witamin z grupy B
Sprawdź, jak witaminy z grupy B mogą wpływać na system nerwowy!
Jak jeść zdrowo
Mądrość Hipokratesa, czyli żywność, która leczy
Dlaczego nękają nas przewlekłe choroby? Lekarze twierdzą, że dzieje się tak ze względu na to, że żyjemy dłużej. Poznaj opinię dwóch ekspertów, którzy uważają, że winę za to ponosi... permanentne...
Jak jeść zdrowo
Owsianka z paleolitu
Okazuje się, że już 32 tysiące lat temu ludy myśliwsko-zbierackie jadły owsiankę!
Jak jeść zdrowo
Kanapka doktora Kopernika
Nie wszyscy pamiętają, że wielki astronom miał także wykształcenie medyczne. Jak mówi legenda, w ciekawy sposób uporał się z epidemią trapiącą oddziały walczące z Krzyżakami podczas oblężenia zamku...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Niedobór cynku prowadzi do stanów zapalnych
Naukowcy dali nam cynk - brakującym ogniwem w określaniu kondycji układu odpornościowego w momencie reakcji na stan zapalny jest... cynk!
Jak jeść zdrowo
Nie tłuszcz, tylko cukier jest szkodliwszy dla Twojego zdrowia
Przeświadczenie, że tłuste pokarmy powodują niedrożność tętnic, doprowadziło do rozwoju przemysłu produktów dietetycznych o niskiej zawartości tłuszczu, jednak teoria ta nie została nigdy...
Jak jeść zdrowo
Naukowcy o sokach
Polscy naukowcy obalają mit – badania nie potwierdziły związku pomiędzy regularnym piciem soków owocowych, a nadwagą u młodzieży
Jak jeść zdrowo
Nie smuuuć się, pij smoothie!
Jeśli planujesz wakacyjne oczyszczanie organizmu, chcesz pobudzić się do życia i szybko schudnąć - skorzystaj z programu proponowanego przez JJ Smith, autorkę książki "10 dni oczyszczania zielonymi...
Jak jeść zdrowo
Czerwona sałata jest zdrowsza niż zielona
Sałata jest zdrowa, ale ta z ciemniejszymi liśćmi ma lepszy wpływ na nasze zdrowie niż popularna zielona odmiana - twierdzą naukowcy.
Jak jeść zdrowo
Jedz regularnie! Zdrowe żywienie na 3 sposoby
Śpieszysz się? Nie masz czasu? Nigdy nie rezygnuj z prawidłowego odżywiania!
Jak jeść zdrowo
Nie jedzcie Nutelli, czyli wojna o olej palmowy
Ségolène Royal - francuska minister ds. ekologii - nawołuje do bojkotu popularnego kremu czekoladowego. Do jego produkcji używa się oleju palmowego szkodliwego zarówno dla zdrowia, jak i dla...
Jak jeść zdrowo
Chcesz żyć długo? Jedz 7 orzechów dziennie!
Jak obniżyć ryzyko przedwczesnej śmierci? Wystarczy każdego dnia jeść orzechy!
Jak jeść zdrowo
Od wspomnienia do jedzenia
Cieknie Ci ślinka na myśl o szarlotce mamy? Nic nie może się równać ze smakiem babcinego kompotu z czerwonych porzeczek? Naukowcy potwierdzają, że zaskakująco duży wpływ na nasze wybory żywieniowe...
Jak jeść zdrowo
Skok na SOK
Przed nami weekend, w którym obchodzimy Światowy Dzień SOKU! Co sprawia, że ten naturalny napój zasługuje na tak wyjątkowe wyróżnienie?
Jak jeść zdrowo
Tłuste zdrowie
Przez lata tłuszcze miały złą prasę, ale w ciągu ostatniego roku naukowcy odkryli, że nie powodują chorób serca, nie uszkadzają tętnic, a nawet mogą pomóc w zapobieganiu cukrzycy!
Jak jeść zdrowo
Z glutenem czy bez? Jak żyć?
Pszenica jest od tysięcy lat podstawą naszej diety, ale ludzie współcześni oskarżają ją o powodowanie różnego rodzaju dolegliwości. Jak zatem oddzielić fakty od plew?
Jak jeść zdrowo
Czy wiesz, co jesz? Uważaj na E-dodatki!
Konserwanty na stałe zagościły w składzie większości produktów spożywczych. Etykiety coraz częściej przypominają zestaw młodego chemika. Niestety, nie wszyscy rozumieją, co oznacza tajemniczy E-kod.
Jak jeść zdrowo
Głodówka lecznicza wzmacnia układ odpornościowy
Post może być szybkim rozwiązaniem dla organizmu - takim, które przynosi znaczące rezultaty. Już trzy dni bez jedzenia mogą pobudzić Twój układ odpornościowy, a nawet Cię odmłodzić.
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Koenzym Q10 naprawia stan dziąseł!
Najnowsze badania wykazały, że koenzym Q10 nie tylko powstrzymuje proces starzenia, ale także korzystnie wpływa na stan dziąseł i zapobiega paradontozie.
Jak jeść zdrowo
Ukryty cukier czai się wszędzie!
Wysoko przetworzone pokarmy, w tym soki i inna „zdrowa” żywność, zawierają więcej cukru niż organizm jest w stanie wykorzystać! Czy zdajesz sobie sprawę, ile zbędnych słodkości kryje się w...
Jak jeść zdrowo
Stewia słodsza niż cukier
Najsłodsza roślina na świecie nie ma wcale kalorii, nie powoduje próchnicy, a na dodatek jest zupełnie naturalna. Jej wysoko zasadowe liście nie podnoszą poziomu glukozy we krwi. Dbasz o linię i nie...
Jak jeść zdrowo
Uważaj na cukier!
Przed nami Wielkanoc i mnóstwo słodkości na suto zastawionych stołach. Zwróćmy uwagę na cukier. Według statystyk, w słodkich produktach jest go nawet cztery razy więcej niż zalecają lekarze.
Poprzednia
1
...
16
17
18
19
20
...
21
Następna
Raport
Miód Manuka - płynne złoto będące skarbnicą zdrowia
9 artykułów
Zapisz się i odbierz
wybrany magazyn
Gratis!
Zapisz się i odbierz prezent
Zdrowe zakupy
Suplementy diety
Andrographis ParActin®
Suplementy diety
Ashwagandha KSM-66 BIO
Suplementy diety
AstaZine® Astaksantyna
Suplementy diety
Koenzym Q10
Suplementy diety
Kolagen UC-II®
Suplementy diety
Kurkuma BCM-95®
Suplementy diety
Żeńszeń fermentowany GS15-4®
Nasze magazyny
O Czym Lekarze Ci Nie Powiedzą
Czasopismo medyczne - Twoje zdrowie w Twoich rękach
Holistic Health
Medycyna holistyczna - porady od lekarzy praktyków
Fizjoterapeuta
Z praktyki światowej fizjoterapii i rehabilitacji dla fizjoterapeutów oraz lekarzy nadzorujących zespoły terapeutyczne
Menopauza
Praktyczny poradnik dla kobiet
Żyj Lepiej, Żyj Dłużej
Zadbaj o zdrowie, by żyć lepiej i dłużej
Lecz się Dietą
Najzdrowsze sposoby odżywiana, oczyszczania i regeneracji organizmu
Porady Starego Doktora
Jak sobie radzić z uciążliwymi schorzeniami
Holistycznie o Stanach Zapalnych
Jak pokonać cichego zabójcę
Moje Życie w Moich Rękach
Inspirujące historie ludzi, którzy pokonali nieuleczalne choroby