Problemy zdrowotne
ADHD
Alergie
Astma
Autyzm
Bezsenność
Borelioza
Bóle głowy i migreny
Celiakia
Choroba Alzheimera
Choroba Parkinsona
Choroby jelit
Choroby kobiece
Choroby laryngologiczne
Choroby oczu i wady wzroku
Choroby rzadkie
Choroby serca
Choroby skóry
Choroby tarczycy
Choroby układu moczowo-płciowego
Choroby układu oddechowego
Choroby układu krążenia
Choroby układu pokarmowego
Choroby wątroby
Choroby zakaźne i pasożytnicze
Choroby zębów i dziąseł
Chroniczne zmęczenie
Cukrzyca
Depresja
Grypa i przeziębienie
Insulinooporność
Kości, mięśnie, stawy
Krew
Menopauza
Nadciśnienie tętnicze
Nadwaga i otyłość
Niepłodność
Nowotwory
Odporność
Osteoporoza
Pęcherz i nerki
Stwardnienie rozsiane (SM)
Udar mózgu
Uzależnienia
Wysoki cholesterol
Zaburzenia hormonalne
Zaburzenia odżywiania
Zaburzenia pamięci i koncentracji
Zaburzenia psychiczne i choroby układu nerwowego
Zaburzenie mikrobioty jelitowej
Choroby od A do Z
Leczenie
Diagnostyka i badania
Leczenie konwencjonalne
Nowe metody leczenia
Prawa pacjenta
Odżywianie
Diety
Jak jeść zdrowo
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Terapie naturalne
Zioła i superfoods
Zagrożenia dla zdrowia
Styl życia
Aktywność fizyczna
Parenting
Psychologia
Redakcja poleca
Seks
Stres
Świat wokół nas
Uroda i pielęgnacja
Wywiady i opinie
Raporty
Szukaj
Nasze magazyny
Newsletter
Kontakt
Problemy zdrowotne
ADHD
Alergie
Astma
Autyzm
Bezsenność
Borelioza
Bóle głowy i migreny
Celiakia
Choroba Alzheimera
Choroba Parkinsona
Choroby jelit
Choroby kobiece
Choroby laryngologiczne
Choroby oczu i wady wzroku
Choroby rzadkie
Choroby serca
Choroby skóry
Choroby tarczycy
Choroby układu moczowo-płciowego
Choroby układu oddechowego
Choroby układu krążenia
Choroby układu pokarmowego
Choroby wątroby
Choroby zakaźne i pasożytnicze
Choroby zębów i dziąseł
Chroniczne zmęczenie
Cukrzyca
Depresja
Grypa i przeziębienie
Insulinooporność
Kości, mięśnie, stawy
Krew
Menopauza
Nadciśnienie tętnicze
Nadwaga i otyłość
Niepłodność
Nowotwory
Odporność
Osteoporoza
Pęcherz i nerki
Stwardnienie rozsiane (SM)
Udar mózgu
Uzależnienia
Wysoki cholesterol
Zaburzenia hormonalne
Zaburzenia odżywiania
Zaburzenia pamięci i koncentracji
Zaburzenia psychiczne i choroby układu nerwowego
Zaburzenie mikrobioty jelitowej
Choroby od A do Z
Leczenie
Diagnostyka i badania
Leczenie konwencjonalne
Nowe metody leczenia
Prawa pacjenta
Odżywianie
Diety
Jak jeść zdrowo
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Terapie naturalne
Zioła i superfoods
Zagrożenia dla zdrowia
Styl życia
Aktywność fizyczna
Parenting
Psychologia
Redakcja poleca
Seks
Stres
Świat wokół nas
Uroda i pielęgnacja
Wywiady i opinie
Raporty
Jesteś tutaj:
Oczymlekarze.pl
Odżywianie
Redakcja poleca
Choroba to reakcja na stres. Rusza kongres "Uzdrawianie biologią" - 2 dni prelekcji z najlepszymi specjalistami
Już niebawem, bo w dniach 29-30 listopada w Warszawie, odbędzie się pierwszy Kongres "Uzdrawianie Biologią". To...
Redakcja poleca
Terapia światłem czerwonym na odchudzanie - jak to działa i czy naprawdę pomaga?
Utrata masy ciała to jedno z największych wyzwań zdrowotnych współczesnego świata. Choć dieta i aktywność fizyczna...
Redakcja poleca
Choroby neurodegradacyjne – przyczyny powstawania i sposoby zapobiegania
Nasze społeczeństwo niewątpliwie starzeje się i choć jest to proces fizjologiczny dotyczący każdego z nas, to sprzyja...
Redakcja poleca
Kolagen 12 000 - stworzony z myślą o kobiecie i jej potrzebach
Kolagen 12000 mg 30 ml to suplement diety w płynie, w postaci shotów, podany w eleganckim opakowaniu. Jego dzienna...
Redakcja poleca
Shilajit Ałtajski – energetyczne wsparcie dla ciała i umysłu
Shilajit, znany jako mumio, od wieków uchodzi w Ałtaju za "żywicę gór", której działanie długo pozostawało tajemnicą...
Redakcja poleca
8 popartych naukowo korzyści z terapii inhalacyjnej wodorem
Wodór cząsteczkowy – najmniejsza i najlżejsza cząsteczka – dzięki swojej zdolności do przenikania przez bariery...
Redakcja poleca
To nie szarlataneria. Zioła są skuteczne w leczeniu wielu chorób
W ostatnich latach coraz głośniej mówi się o planach Unii Europejskiej, które mogą znacząco ograniczyć stosowanie ziół...
Redakcja poleca
Terapia wodorowa - działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie, eliminuje alergie. A to nie koniec jej zalet
Ten gaz, dzięki małemu rozmiarowi cząsteczek i selektywnemu działaniu, przenika do wnętrza komórek, naprawia je od...
Redakcja poleca
Stopa cukrzycowa? Ta innowacyjna terapia może pomóc
Cukrzyca to przewlekła choroba metaboliczna dotykająca ok. 463 mln osób na świecie, z prognozą wzrostu o 25% do...
Redakcja poleca
Nie trzeba już trenować, aby aktywować te niezbędne dla zdrowia białka
Ćwiczenia fizyczne poprawiają nastrój, wzmacniają mięśnie i zmniejszają ryzyko chorób przewlekłych. Podczas ćwiczeń...
1
10
Zobacz wszystkie
Jak jeść zdrowo
Czy zakwaszenie organizmu może powodować choroby?
Naukowcy coraz częściej dostrzegają związek między różnymi chorobami a dietą zakwaszającą. Ross Bridgeford proponuje przepis na odzyskanie równowagi.
Jak jeść zdrowo
Czy miód jest zdrowy dla dziąseł i zębów?
Badacze z ojczyzny miodu manuka, Nowej Zelandii, potwierdzili - radzi on sobie świetnie z bakteriami powodującymi choroby przyzębia.
Diety
Dieta dobra na problemy autoimmunologiczne
Celem planu dietetycznego "Wiara w ciało" strategii krok po kroku opracowanej przez akupunkturzystkę i zielarkę z Nowego Jorku, Aimee Raupp, jest zrozumienie, jakie pokarmy powodują choroby...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Jak pozbyć się mgły umysłowej po Covidzie i przyśpieszyć mózg?
Poprawiając mikrokrążenie pozbędziesz się pocovidowej mgły mózgowej, zyskasz lepszą pamięć i zapobiegniesz demencji
Jak jeść zdrowo
Jeżyny - Dlaczego są takie zdrowe?
Z tych zdrowych i smacznych owoców możesz przygotować m.in. orzeźwiający i zdrowy sos do obiadu, proponuje Kirsten Hartvig
Jak jeść zdrowo
8 naturalnych i skutecznych sposobów na mdłości
Sok z karczocha, herbatka rumiankowa, ciasteczka imbirowe lub naleśniki z biedrzeńcem – poznaj całkiem smakowite opcje na pozbycie się kłopotu
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Dlaczego warto zażywać suplementy żelaza - 12 powodów
Żelazo w organizmie ludzkim znajduje się w ilościach śladowych, dlatego nazywane jest mikroelementem. Jednak nie oznacza to, że jest mało ważne. Bez niego udusilibyśmy się. Na Fe opiera się bowiem...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Kobieca Marka Roku 2022 dla liposomalnych preparatów Altrient LivOn Labs
Stres oksydacyjny w komórkach o początek powstawania procesów zapalnych, wielu poważnych chorób i starzenia się organizmu, a jego przyczyną jest nierównowaga pomiędzy przeciwutleniaczami i wolnymi...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Widłonogi arktyczne jako nowe źródło kwasów omega-3 dla całej planety
Kwasy tłuszczowe omega-3 to składnik niezwykle istotny dla prawidłowego funkcjonowania całego naszego organizmu – w szczególności zaś układu nerwowego, odpornościowego czy krwionośnego. Jest to...
Jak jeść zdrowo
Rzeżucha - właściwości zdrowotne, jak jeść i kiedy wysiewać
Jest tania, a jej uprawa – prosta. Ze swoich leczniczych właściwości słynie już od czasów starożytnych. Rzeżucha pojawia się na naszych stołach wczesną wiosną, służąc za wielkanocną dekorację,...
Jak jeść zdrowo
Jak odkwasić organizm?
Naukowcy coraz częściej dostrzegają związek między różnymi chorobami a dietą zakwaszającą. Ross Bridgeford proponuje przepis na odzyskanie równowagi.
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Witamina C – gwarancja zdrowia i skuteczne panaceum
Kojarzona kiedyś ze szkorbutem - chorobą marynarzy - dziś uważana jest nie tylko za nieodzowny składnik naszej diety, ale również wyjątkowo wszechstronne panaceum na szereg problemów zdrowotnych.
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Słoneczna witamina D – wszechstronna i niezbędna dla zdrowia
Witamina D zazwyczaj kojarzy nam się ze słońcem i zdrowiem kości. Są to dość oczywiste i bardzo dobre tropy, ale nie musimy się do nich ograniczać - ponieważ jest to witamina o bardzo szerokim,...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Nukleotydy dietetyczne – regeneracja i odbudowa całego organizmu
Nukleotydy to jedne z najbardziej niedocenionych składników odżywczych XXI wieku, których niesamowite wartości przez lata były pomijane. Postrzeganie nukleotydów zmieniło się jednak – uznano je za...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Jod i jego rola w zapobieganiu nowotworom piersi
Jod związany jest nie tylko ze zdrowiem tarczycy, ale również piersi. Dlaczego wśród Japonek nowotwór tego gruczołu niemal nie występuje i jaki ma to związek z dietą bogatą w ten pierwiastek?
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Koenzym Q10 - na co pomaga i jaką dawkę przyjmować?
Suplementy tego cennego składnika odżywczego pomogą złagodzić wiele problemów zdrowotnych.
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Dlaczego potrzebujemy dużo witamin?
Zbilansowana dieta to mit, zaś do zachowania dobrego stanu zdrowia należy przyjmować suplementy w dawkach większych, niż obecnie są zalecane.
Jak jeść zdrowo
Co jeść, by być zdrowym? Czyli punkty dla zdrowia na talerzu
Naukowcy uszeregowali pokarmy i napoje według ich przypuszczalnego wpływu na zdrowie.
Jak jeść zdrowo
Co jeść, by zmniejszyć ryzyko ciężkiego przebiegu COVID-19?
Większość poważnych przypadków covid-19 jest bezpośrednim rezultatem złej diety – o czym instytucje medyczne wiedzą, choć ignorują to, od marca 2020 r.
Jak jeść zdrowo
Co warto jeść, by dłużej zachować zdrowie?
Niektóre produkty żywnościowe dodadzą nam minuty życia bez chorób – a inne skradną nam ten czas. Badacze dokonali obliczeń, by przygotować dla nas ściągawkę na temat fast-foodów.
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Berberyna - dlaczego warto ją stosować?
Czy wiesz, że wiele roślin zawiera dobroczynne substancje aktywne, które w naturalny sposób pomagają zadbać o najważniejsze funkcje organizmu? W ostatnich latach szczególnym zainteresowaniem...
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Jaki magnez wybrać?
Istnieje co najmniej 10 odmian suplementów magnezu, które mocno się od siebie różnią, warto więc wybrać najkorzystniejszą opcję.
Jak jeść zdrowo
Jak załagodzić stan zapalny wywołany silikonowymi implantami?
Stan zapalny wywołany implantami można załagodzić dietą.
Jak jeść zdrowo
Ghee – właściwości i zastosowanie
Czy ghee i masło klarowane to ten sam produkt? Czy jedzenie ghee sprzyja chorobom serca? Jakie witaminy i minerały znajdują się w ghee? Czy można smażyć z użyciem ghee?
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Kolagen - dlaczego warto go suplementować?
Czy wiesz, że kolagen jest naturalnie produkowany przez ludzki organizm? Wpływa on nie tylko na jędrność, gładkość i nawilżenie skóry, ale również na stan włosów i paznokci oraz stawów i kości....
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Suplementacja enzymów - na co zwrócić uwagę?
Organizm wytwarza mnóstwo substancji, których niedobory zagrażają naszemu zdrowiu i życiu. Tak właśnie jest z enzymami. Kto i kiedy powinien je przyjmować w postaci suplementów? Co na ten temat...
Jak jeść zdrowo
Skrobia oporna - gdzie występuje i jaką pełni rolę?
Czym skrobia oporna różni się od zwykłej skrobi? Gdzie występuje skrobia oporna? Czy jej spożywanie jest bezpieczne dla organizmu?
Diety
Dieta wikingów, czyli zalety diety nordyckiej
Czy słyszeliście o nowej diecie nordyckiej, która zyskuje coraz większą popularność? Badania naukowe potwierdzają, że Skandynawowie, którzy nadal odżywiają się tradycyjnie, tak jak ich przodkowie,...
Jak jeść zdrowo
Przepisy na dania z sardynek
Nawet jeśli nie przepadasz za sardynkami, te przepisy przypadną ci do gustu. Przygotowane na ich podstawie potrawy są po prostu pyszne! Ale właściwie, dlaczego mielibyśmy jeść tę "niesmaczną" rybę?
Jak jeść zdrowo
Dlaczego warto jeść sardynki?
Jeśli chodzi o ryby, które budzą skrajne emocje, sardynki to najlepszy przykład. Ludzie je kochają lub nienawidzą. Te opalizujące, maleńkie i tłuste ryby z rodziny śledziowatych zachwycają smakoszy....
Jak jeść zdrowo
Przepis na kapustę galicyjską z kimchi
Kapusta galicyjska i kimchi mają wiele cennych dla naszego zdrowia składników. Dlatego warto połączyć je ze sobą.
Poprzednia
1
...
6
7
8
9
10
11
12
...
22
Następna
Zapisz się i odbierz
wybrany magazyn
Gratis!
Zapisz się i odbierz prezent
Zdrowe zakupy
Suplementy diety
Andrographis ParActin®
Suplementy diety
Ashwagandha KSM-66 BIO
Suplementy diety
AstaZine® Astaksantyna
Suplementy diety
Koenzym Q10
Suplementy diety
Kolagen UC-II®
Suplementy diety
Kurkuma BCM-95®
Suplementy diety
Żeńszeń fermentowany GS15-4®
Nasze magazyny
O Czym Lekarze Ci Nie Powiedzą
Czasopismo medyczne - Twoje zdrowie w Twoich rękach
Holistic Health
Medycyna holistyczna - porady od lekarzy praktyków
Fizjoterapeuta
Z praktyki światowej fizjoterapii i rehabilitacji dla fizjoterapeutów oraz lekarzy nadzorujących zespoły terapeutyczne
Menopauza
Praktyczny poradnik dla kobiet
Żyj Lepiej, Żyj Dłużej
Zadbaj o zdrowie, by żyć lepiej i dłużej
Lecz Się Dietą
Najzdrowsze sposoby odżywiana, oczyszczania i regeneracji organizmu
Porady Starego Doktora
Jak sobie radzić z uciążliwymi schorzeniami
Holistycznie o Stanach Zapalnych
Jak pokonać cichego zabójcę
Moje Życie w Moich Rękach
Inspirujące historie ludzi, którzy pokonali nieuleczalne choroby