Problemy zdrowotne
ADHD
Alergie
Astma
Autyzm
Bezsenność
Borelioza
Bóle głowy i migreny
Celiakia
Choroba Alzheimera
Choroba Parkinsona
Choroby jelit
Choroby kobiece
Choroby laryngologiczne
Choroby oczu i wady wzroku
Choroby rzadkie
Choroby serca
Choroby skóry
Choroby tarczycy
Choroby układu moczowo-płciowego
Choroby układu oddechowego
Choroby układu krążenia
Choroby układu pokarmowego
Choroby wątroby
Choroby zakaźne i pasożytnicze
Choroby zębów i dziąseł
Chroniczne zmęczenie
Cukrzyca
Depresja
Grypa i przeziębienie
Insulinooporność
Kości, mięśnie, stawy
Krew
Menopauza
Nadciśnienie tętnicze
Nadwaga i otyłość
Niepłodność
Nowotwory
Odporność
Osteoporoza
Pęcherz i nerki
Stwardnienie rozsiane (SM)
Udar mózgu
Uzależnienia
Wysoki cholesterol
Zaburzenia hormonalne
Zaburzenia odżywiania
Zaburzenia pamięci i koncentracji
Zaburzenia psychiczne i choroby układu nerwowego
Zaburzenie mikrobioty jelitowej
Choroby od A do Z
Leczenie
Diagnostyka i badania
Leczenie konwencjonalne
Nowe metody leczenia
Prawa pacjenta
Odżywianie
Diety
Jak jeść zdrowo
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Terapie naturalne
Zioła i superfoods
Zagrożenia dla zdrowia
Styl życia
Aktywność fizyczna
Parenting
Psychologia
Redakcja poleca
Seks
Stres
Świat wokół nas
Uroda i pielęgnacja
Wywiady i opinie
Raporty
Szukaj
Nasze magazyny
Newsletter
Kontakt
Problemy zdrowotne
ADHD
Alergie
Astma
Autyzm
Bezsenność
Borelioza
Bóle głowy i migreny
Celiakia
Choroba Alzheimera
Choroba Parkinsona
Choroby jelit
Choroby kobiece
Choroby laryngologiczne
Choroby oczu i wady wzroku
Choroby rzadkie
Choroby serca
Choroby skóry
Choroby tarczycy
Choroby układu moczowo-płciowego
Choroby układu oddechowego
Choroby układu krążenia
Choroby układu pokarmowego
Choroby wątroby
Choroby zakaźne i pasożytnicze
Choroby zębów i dziąseł
Chroniczne zmęczenie
Cukrzyca
Depresja
Grypa i przeziębienie
Insulinooporność
Kości, mięśnie, stawy
Krew
Menopauza
Nadciśnienie tętnicze
Nadwaga i otyłość
Niepłodność
Nowotwory
Odporność
Osteoporoza
Pęcherz i nerki
Stwardnienie rozsiane (SM)
Udar mózgu
Uzależnienia
Wysoki cholesterol
Zaburzenia hormonalne
Zaburzenia odżywiania
Zaburzenia pamięci i koncentracji
Zaburzenia psychiczne i choroby układu nerwowego
Zaburzenie mikrobioty jelitowej
Choroby od A do Z
Leczenie
Diagnostyka i badania
Leczenie konwencjonalne
Nowe metody leczenia
Prawa pacjenta
Odżywianie
Diety
Jak jeść zdrowo
Niedobory żywieniowe i suplementacja
Terapie naturalne
Zioła i superfoods
Zagrożenia dla zdrowia
Styl życia
Aktywność fizyczna
Parenting
Psychologia
Redakcja poleca
Seks
Stres
Świat wokół nas
Uroda i pielęgnacja
Wywiady i opinie
Raporty
Jesteś tutaj:
Oczymlekarze.pl
»
Odżywianie
Jak jeść zdrowo
Jesteś tym, co jesz. W tym dziale podpowiadamy, jak komponować posiłki, by dostarczyć organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych, i po jakie produkty warto sięgać częściej, by wzbogacić swoją dietę.
Redakcja poleca
Jak urzeczywistnić życie, którego pragniesz? Poznaj 6 technik neuromanifestacji
Marzenia o lepszym życiu, sukcesie itd. Czy to tylko myślenie życzeniowe, które wspierają wizualizacje i magiczne...
Redakcja poleca
Terapia wodorowa - działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie, eliminuje alergie. A to nie koniec jej zalet
Ten gaz, dzięki małemu rozmiarowi cząsteczek i selektywnemu działaniu, przenika do wnętrza komórek, naprawia je od...
Redakcja poleca
Terapia fotobiomodulacyjna (PBMT) skuteczna w leczeniu owrzodzeń stopy cukrzycowej
Cukrzyca to przewlekła choroba metaboliczna dotykająca ok. 463 mln osób na świecie, z prognozą wzrostu o 25% do...
Redakcja poleca
Nie trzeba już trenować, aby aktywować te niezbędne dla zdrowia białka
Ćwiczenia fizyczne poprawiają nastrój, wzmacniają mięśnie i zmniejszają ryzyko chorób przewlekłych. Podczas ćwiczeń...
Redakcja poleca
Ten suplement to skuteczna tarcza antyoksydacyjna
Naturalny sposób na wsparcie organizmu w walce z codziennym stresem oksydacyjnym? To innowacyjny suplement diety...
Redakcja poleca
Końska Maść z Jadem Pszczelim - naturalne wsparcie dla ciała, pozwala odzyskać swobodę ruchu
Końska Maść z Pszczelim Jadem SwissMedicus to balsam ziołowy, który łączy moc 25 starannie wyselekcjonowanych ziół z...
Redakcja poleca
Nie tylko filtr na skórę. Altrient C – ochrona komórek skóry od wewnątrz
Latem skóra wystawiona jest na intensywne działanie słońca, słonej wody, chloru i wysokiej temperatury. Wiele osób...
1
7
Zobacz wszystkie
Jakie są najlepsze bezglutenowe mąki (zamiast pszennej)?
Małżonkowie James Colquhoun i Laurentine Ten Bosch, założyciele Food Matters, proponują pyszne, bezglutenowe alternatywy dla popularnych receptur opartych na tym wszechobecnym zbożu.
Czy świąteczne słodycze mogą być zdrowe?
Badacze z Florydy zauważyli, że choć wiemy, iż nadmierne spożycie cukru może nam szkodzić, to jednak często słodkie smakołyki traktujemy jako wyraz miłości.
Banany - właściwości w zależności od stopnia dojrzałości
Wcale nie będziemy drwić z bananów, gdyż owoce te mają całkiem sporo prozdrowotnych właściwości, zwłaszcza gdy są wciąż zielone i niedojrzałe.
3 naukowe sposoby na sprawny umysł
Istnieje wiele metod profilaktycznego dbania o mózg i umysł. Naukowcy potwierdzają znane prawdy i odkrywają nowe.
Jakie potrawy dodają energii na długo - co radzi dietetyk?
Niektóre produkty spożywcze oddziałują na nas w zaskakujący sposób. Odzyskujemy dzięki nim chęć do działania, poprawia się nam nastrój, jesteśmy rześcy i zadowoleni...
Czy kawa jest zdrowa i jaka kawa jest najlepsza dla serca?
Nowa badania wykazują, że różne rodzaje tego napoju mają odmienny wpływ na poziom cholesterolu we krwi - a w dodatku inaczej wygląda to u kobiet niż u mężczyzn
Czy wiesz na jakie dolegliwości pomagają soki owocowe?
Zdaniem dietetyków soki owocowe są ważnym elementem zdrowej diety. Niestety występuje w nich cukier, więc niektóre osoby starają się ich unikać. Uspokajamy - jeśli soki nie są spożywane w zbyt...
Niezbędne białko, witaminy i minerały z samych roślin?
Prominentny polityk z Nowego Jorku, Eric Adams, który dzięki diecie roślinnej cofnął swą cukrzycę typu 2, dzieli się z nami najważniejszymi wskazówkami i przepisami na zdrowe, wegańskie dania.
Elektrolity - najważniejsze funkcje, źródła i objawy niedoborów jonów
W lecie jesteśmy bombardowani reklamami suplementów diety, które pomagają uniknąć utraty cennych elektrolitów, wypłukiwanych z organizmu wraz z potem. Dlaczego są one takie ważne?
Naturalne związki wspomagające odchudzanie
Nadmierna ilość tkanki tłuszczowej to nie tylko problem estetyczny. W wielu przypadkach konieczność pozbycia się kilku kilogramów ma związek ze zdrowiem.I choć trudno w to uwierzyć, jedzenie nie...
Czy mikrobiom jelita może mieć wpływ na serce?
Nowe dowody łączą mikrobiom jelitowy z chorobami serca. Bakterie zmieniają prozdrowotne składniki pochodzące z mięsa, jaj i nabiału w związek, który przyspiesza odkładanie się blaszek miażdżycowych...
Detoks sokiem z selera naciowego - jak go pić?
Anthony William, ceniony przez amerykańskich celebrytów jako "medyczne medium", wychwala lecznicze właściwości selera naciowego jako panaceum naszych czasów. Oto jego dieta oczyszczająca oraz...
Przepis na sok z selera autorstwa Anthony’ego Williama
Anthony William, ceniony przez amerykańskich celebrytów jako "medyczne medium", wychwala lecznicze właściwości selera naciowego jako panaceum naszych czasów. Oto jego dieta oczyszczająca oraz...
Czy zakwaszenie organizmu może powodować choroby?
Naukowcy coraz częściej dostrzegają związek między różnymi chorobami a dietą zakwaszającą. Ross Bridgeford proponuje przepis na odzyskanie równowagi.
Czy miód jest zdrowy dla dziąseł i zębów?
Badacze z ojczyzny miodu manuka, Nowej Zelandii, potwierdzili - radzi on sobie świetnie z bakteriami powodującymi choroby przyzębia.
Jeżyny - Dlaczego są takie zdrowe?
Z tych zdrowych i smacznych owoców możesz przygotować m.in. orzeźwiający i zdrowy sos do obiadu, proponuje Kirsten Hartvig
8 naturalnych i skutecznych sposobów na mdłości
Sok z karczocha, herbatka rumiankowa, ciasteczka imbirowe lub naleśniki z biedrzeńcem – poznaj całkiem smakowite opcje na pozbycie się kłopotu
Rzeżucha - właściwości zdrowotne, jak jeść i kiedy wysiewać
Jest tania, a jej uprawa – prosta. Ze swoich leczniczych właściwości słynie już od czasów starożytnych. Rzeżucha pojawia się na naszych stołach wczesną wiosną, służąc za wielkanocną dekorację,...
Jak odkwasić organizm?
Naukowcy coraz częściej dostrzegają związek między różnymi chorobami a dietą zakwaszającą. Ross Bridgeford proponuje przepis na odzyskanie równowagi.
Co jeść, by być zdrowym? Czyli punkty dla zdrowia na talerzu
Naukowcy uszeregowali pokarmy i napoje według ich przypuszczalnego wpływu na zdrowie.
Co jeść, by zmniejszyć ryzyko ciężkiego przebiegu COVID-19?
Większość poważnych przypadków covid-19 jest bezpośrednim rezultatem złej diety – o czym instytucje medyczne wiedzą, choć ignorują to, od marca 2020 r.
Co warto jeść, by dłużej zachować zdrowie?
Niektóre produkty żywnościowe dodadzą nam minuty życia bez chorób – a inne skradną nam ten czas. Badacze dokonali obliczeń, by przygotować dla nas ściągawkę na temat fast-foodów.
Jak załagodzić stan zapalny wywołany silikonowymi implantami?
Stan zapalny wywołany implantami można załagodzić dietą.
Ghee – właściwości i zastosowanie
Czy ghee i masło klarowane to ten sam produkt? Czy jedzenie ghee sprzyja chorobom serca? Jakie witaminy i minerały znajdują się w ghee? Czy można smażyć z użyciem ghee?
Skrobia oporna - gdzie występuje i jaką pełni rolę?
Czym skrobia oporna różni się od zwykłej skrobi? Gdzie występuje skrobia oporna? Czy jej spożywanie jest bezpieczne dla organizmu?
Przepisy na dania z sardynek
Nawet jeśli nie przepadasz za sardynkami, te przepisy przypadną ci do gustu. Przygotowane na ich podstawie potrawy są po prostu pyszne! Ale właściwie, dlaczego mielibyśmy jeść tę "niesmaczną" rybę?
Dlaczego warto jeść sardynki?
Jeśli chodzi o ryby, które budzą skrajne emocje, sardynki to najlepszy przykład. Ludzie je kochają lub nienawidzą. Te opalizujące, maleńkie i tłuste ryby z rodziny śledziowatych zachwycają smakoszy....
Przepis na kapustę galicyjską z kimchi
Kapusta galicyjska i kimchi mają wiele cennych dla naszego zdrowia składników. Dlatego warto połączyć je ze sobą.
Oleokantal - cenny składnik oliwy z oliwek
Oleokantal to naukowa nazwa związku, któremu dieta śródziemnomorska, a przede wszystkim oliwa, zawdzięcza swoje prozdrowotne właściwości. Jego obecność w oliwie można rozpoznać po pizzicante, co w...
Dlaczego warto dodać oliwę do warzyw?
Czy smażenie warzyw na oliwie to najzdrowszy sposób ich przygotowania? Odpowiedź na to pytanie była celem niedawnego badania, przeprowadzonego przez hiszpańskich naukowców z Universidad de Granada.
Cała prawda o jogurcie
Jogurt od dawna jest ulubionym napojem Europejczyków, ale w ostatnich latach ten kremowy przysmak stał się również podstawą diety wielu amerykańskich rodzin.
Poprzednia
1
...
2
3
4
5
6
7
8
...
15
Następna
Zapisz się i odbierz
wybrany magazyn
Gratis!
Zapisz się i odbierz prezent
Zdrowe zakupy
Suplementy diety
Andrographis ParActin®
Suplementy diety
Ashwagandha KSM-66 BIO
Suplementy diety
AstaZine® Astaksantyna
Suplementy diety
Koenzym Q10
Suplementy diety
Kolagen UC-II®
Suplementy diety
Kurkuma BCM-95®
Suplementy diety
Żeńszeń fermentowany GS15-4®
Nasze magazyny
O Czym Lekarze Ci Nie Powiedzą
Czasopismo medyczne - Twoje zdrowie w Twoich rękach
Holistic Health
Medycyna holistyczna - porady od lekarzy praktyków
Fizjoterapeuta
Z praktyki światowej fizjoterapii i rehabilitacji dla fizjoterapeutów oraz lekarzy nadzorujących zespoły terapeutyczne
Menopauza
Praktyczny poradnik dla kobiet
Żyj Lepiej, Żyj Dłużej
Zadbaj o zdrowie, by żyć lepiej i dłużej
Lecz Się Dietą
Najzdrowsze sposoby odżywiana, oczyszczania i regeneracji organizmu
Porady Starego Doktora
Jak sobie radzić z uciążliwymi schorzeniami
Holistycznie o Stanach Zapalnych
Jak pokonać cichego zabójcę
Moje Życie w Moich Rękach
Inspirujące historie ludzi, którzy pokonali nieuleczalne choroby